Ecotip

Client
Ecotip
Area
250 m2
Photo Credits
Andrijana Tilic
Status
Completed
Year
2018
Location
Skopje
Contractor
KL Studio

Due to the specific needs of the client’s organization structure, the floor plan was designed with separate office units that allow for privacy for the small teams.

The vertical glass openings on the wall partitions form a visual connection between the separate units. These “cracks” in the walls make the work space area more connected and also they let the outdoor light circulate through the whole area. There is a curtain at every glass partition giving the employees the possibility to isolate themselves. The curtains also work as sound absorbers.

 

The higher service zone creates a smaller scale with intimate atmosphere in the kitchen, which also serves as a conference room for more informal company meetings. This area also accommodates a small corner, where company products are displayed.

The natural oak cladding of the walls and doors, the terrazzo and carpet tiles in the work space area, the wood floor in the kitchen area and the simple cabinets painted in pastel turquoise color complete the material palette, highlighting the inherent beauty of simple materials. Enhanced by the natural light and shades that drop from the mini blinds throughout the day, these materials create a calm and dynamic environment that inspires collaboration, creativity and productivity.