Microsoft Baku

year: 2018
area: 250 m2
Baku, Azerbaijan

Microsoft recently relocated their offices to a new location in Baku, Azerbaijan. The initial concept for the design was to create a mixture of different atmospheres inspired from the local culture while keeping the functionality of the working space and incorporating Microsoft’s guidelines. Driven by the idea of creating a contemporary office space and at the same time integrating the local culture, the floor is designed with a dynamic color palette borrowed from the Azerbaijani carpets and rugs, wall papers with patterns that bear inspiration from the old houses of the streets of Baku and traditional lights that stand out in contrast with the exposed concrete structure and installations. This mixture of the local inspirations and the contemporary design creates a space that feels open, welcoming and is in line with the current trends of office design while maintaining its identity and originality.